Kulcsok a boldogsághoz - a hála
16036
post-template-default,single,single-post,postid-16036,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Kulcsok a boldogsághoz – a hála

kavicsA tudatosodás fázisaitól függően élik meg az egyének különbözőnek a saját boldogság szintjüket. A tudatosodás egyik legfőbb jellemzője a derű. A tudatos ember pozitívabban látja mind a saját életét, mind a világot – még akkor is, ha erre külső szemlélő azt mondaná, nincs oka… Ezért pozitív gondolatai vannak, a pozitív gondolatok pedig teremtenek. Ezáltal megteremti és elmélyíti egyre jobban ezt a pozitív, derűs életét, világképét, nem halljuk panaszkodni az ilyen embert.

Saját szükségletei felett uralkodni képes, ezért a látszólagos hiány vagy bőség állapota mind ideiglenes, múló állapot a számára, derűjéből kimozdítani nem tudják, huzamosabb időre semmiképp sem.

Magunk is lehetünk, válhatunk ilyen emberekké. Gyakoroljuk a hálát minden nap az életünkben, és a világ egyre inkább egy csodálatos helynek fog tűnni, a szebbik és a jobbik arcát mutatja majd felénk, az élet egyre kegyesebbé válik velünk és úgy érezhetjük, hogy a tenyerén hordoz minket az élet.

Kezdhetjük apró dolgokkal a hála gyakorlását. Reggel hálát adhatunk, hogy eljött a reggel, és egy új nap, nekünk pedig még van pulzusunk, hogy ágyban ébredtünk, és mondjuk nem kellett egész éjszaka a szabadban áznunk, fáznunk…

A pillanatnyi boldogság – hála érzése kiterjeszthető ezekről a percektől akár órákra, majd a teljes napra, a teljes hétre, akár egy egész életre… Az ilyen embert nem lehet megtörni, az ilyen ember szereti önmagát ugyan úgy, mint a világot a benne lévő összes létezővel.